Bedrijfsmatige bestelling? Geef uw BTW nummer in in het winkelmandje.

 • Gratis verzending boven €50,-

 • Made in Belgium

 • Binnen 1-2 werkdagen geleverd

 • 9,6/10 klanttevredenheid

Eiken snijblok kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!

Eiken snijblok kopen? De voor- en nadelen op een rijtje!

Cookx Store |

Er bestaan honderden soorten snijblokken. Waarom zou je dan kiezen voor een eikenhouten snijplank? Bij COOKX zetten we graag de voordelen én nadelen even voor je op een rijtje.

Voordelen 

 • Hout maakt je messen niet bot: je mes blijft het langste scherp met een houten snijplank. Als je vaak in de keuken staat en regelmatig je groenten of andere ingrediënten snijdt, dan wil je natuurlijk niet dat je mes snel bot wordt. Met een eikenhouten plank hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het snijvlak van messen beschadigt niet snel, en dus is een eikenhouten snijplank of butcher block ideaal voor hobbykoks met professioneel snijmateriaal. Natuurlijk is een eiken snijblok ook perfect als je geen professionele messenset hebt. Zo gaan jouw messen ook wat langer mee. 
 • Ondertussen een modewoord, maar eikenhout is erg duurzaam. De levensduur van het hout ligt er hoog, en als je je snijplank goed onderhoudt dan kan ie jaren mee. Schuur je plank af en toe eens op en behandel het hout met olie, dan heb je telkens weer een plank die zo goed als nieuw is. Een eikenhouten snijplank is een aankoop goed voor jarenlang plezier. 

 • Hout bezit van nature antibacteriële eigenschappen. Een snijplank moet natuurlijk schoon zijn als je er verse producten op wil snijden, en daar helpt zo’n eikenhouten butcher block je een handje mee. Door de antibacteriële eigenschappen behoud je makkelijk een goede keukenhygiëne, en kan je er zeker van zijn dat je verse ingrediënten schoon en lekker zijn. 

 • Met een eikenhouten snijplank van COOKX heb je altijd meer dan genoeg ruimte om te snijden. Niets zo vervelend als te weinig plaats hebben op je snijplank, en weer een kom moeten pakken om je gesneden ingrediënten even in te doen. Kies voor een ruime, aangename opzet met een grote eikenhouten plank. 

 • Eikenhout is een natuurproduct dat als geen ander sfeer uitstraalt. Met snijplanken, serveerschalen of tapasplanken in eikenhout, creëer je meteen een natuurlijke, warme sfeer in je keuken. Licht eikenhout is ideaal voor een landelijke toets, onze producten met zwarte afwerking zijn dan weer ideaal voor een moderne maar gezellige inrichting.

EikenSnijblokkenCOOKX

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Er zijn een aantal zaken waarbij je moet opletten als je een eikenhouten snijplank koopt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken: 

 •  Eikenhout is van nature een ruwe en robuuste houtsoort. Je snijplank bevat dan bijvoorbeeld groeven, en kan een eigenzinnig patroon hebben. Verfijndere houtsoorten zijn bijvoorbeeld beuk of bamboe. Wil je graag een iets zachtere uitstraling van de eikenhouten plank? Dan kan je hem altijd opschuren. Zo krijgt de plank een minder robuuste uitstraling. 

 • Als je je eiken plank mooi wil houden, is wat onderhoud vereist. Laat hem niet te vochtig worden, want vocht kan in het eikenhout trekken. Na gebruik smeer je de plank best af en toe in met olie. Wij adviseren om dat minstens 1 keer per maand te doen. 

 • Een tweede manier om je plank goed te onderhouden, is door hem regelmatig op te schuren. Door het vele snijden, kunnen er soms etensresten of kruiden achterblijven in het hout. Dat zorgt voor kleurverschillen en minder hygiëne. Dat kan je eenvoudig oplossen door de plank af en toe op te schuren met fijn schuurpapier. 

FoodcareOlieCOOKX

Overtuigd van eikenhout? Wij ook. Bekijk onze collectie eiken snijplanken en butcher blocks hier.  Vragen? Stuur een mailtje naar info@cookx.com of vul het contactformulier in op onze webshop. U heeft steeds binnen 2,5u antwoord.

Vorige Volgende