Bedrijfsmatige bestelling? Geef uw BTW nummer in in het winkelmandje.

  • Gratis verzending boven €50,-

  • Made in Belgium

  • Next day avondlevering

  • 9,6/10 klanttevredenheid

Hoe onderhoud je een houten COOKX plank?

Hoe onderhoud je een houten COOKX plank?

Denise Heesakker |

Bij Cookx zien we niet liever dan dat onze producten, vervaardigd uit noeste arbeid en met handenvol liefde, vervolgens ook intensief gebruikt worden door hun nieuwe eigenaars. En dat een leven lang, voor grenzeloze keukeninspiratie en tafelgenot.

Graag geven we je dan ook mee om niet alleen volop te genieten van de smaak van het leven, maar ook hoe je dat doet. Door de snijplank(en) en andere houtproducten waarmee je dagelijks aan het kokkerellen gaat, naar beste behoren te onderhouden. En daarvoor beginnen we bij het prille begin.

Hout is immers, zoals je ongetwijfeld weet, een product van de natuur. En de natuur, die leeft. Mooi, maar grillig. Dit wil zeggen dat ook jouw houten snijplank in werking kan treden, en bijvoorbeeld zal uitzetten of krimpen naargelang hij in aanraking komt met vochtigheid of extreme temperatuurschommelingen.

Ondanks dat hout van nature een bijzonder hygiënisch materiaal is (de tannine erin doodt bacteriën) en wij onze producten stuk voor stuk van een onderhoudsvriendelijk olielaag voorzien, is het toch nodig deze na gebruik op de juiste manier schoon te maken. En dat doe je best op dezelfde manier waarop je snijplank vervaardigd is: met de hand. 

Geen afwasmachine dus, maar een lichtvochtige doek en een beetje Dreft. Zeker wanneer je (zoals wij alleen maar wensen) je snijplank meer dan regelmatig ter hand neemt, is een goed onderhoud van tijd tot tijd allesbehalve een overbodige luxe. Door je plank om de maand even op te schuren met een schuursponsje en opnieuw in te vetten, blaas je hem weer nieuw leven in.

Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld sla-olie, of een andere geur- en smaakloze (eetbare) olie naar voorkeur. Deze zal een nieuw beschermlaagje omheen je snijplank leggen, zodat deze weer zo goed als nieuw is, en alleen maar mooier wordt met het gebruik.

Berg je je snijplank terug op, doe dit dan rechtopstaand, en nooit wanneer hij nog vochtig is. Wees bovendien voorzichtig om je houtproduct nooit aan direct zonlicht bloot te stellen, aangezien het zo immers verkleuren kan.

Nu we je al onze geheimen van het goede onderhoud van je snijplank ontsluiert hebben, staat niets je nog in de weg om intens van je Cookx-product te genieten. Elke dag, en overal. In je eigen keuken of leefruimte, je lievelingsrestaurant, of bij vrienden of familie.

Naast onze collectie Eikenhouten keukenaccessoires, kun je op je webshop nu ook een onderhoudskit of een klein flesje foodcare bestellen om deze optimaal te onderhouden. En ze leefden nog lang, en gelukkig.

Hold on a minute, heb je toch nog een brandende vraag? Aarzel dan niet om deze via info.cookx@gmail.com aan ons te stellen.

Vorige Volgende